De Zweedse premium autobouwer Volvo slaat opnieuw de handen ineen met topvoetballer Zlatan Ibrahimovi?. Deze keer voor de Europese lanceringscampagne van de nieuwe Volvo V90. De nieuwe campagne toont hoe hij terugkijkt op zijn opmars in één van de zwaarste buurten van het Zweedse Malmö tot het internationale voetbalheldendom.

De voormalig Ajax- en Paris Saint-Germain-spits is enthousiast Volvo-liefhebber. De bijna drie en een halve minuut durende Volvo spot gemist op TV? Zie hier de indrukwekkende spot

2016 nieuws Zlatan supporters Campagne V90 1240
Made by Zlatan
Zlatan bereidt zich momenteel voor op het nieuwe Europese voetbalkampioenschap en heeft een grote affiniteit met het Zweedse Volvo Car. ‘Ik ben blij om opnieuw samen te werken met Volvo Car. Ik heb de nieuwe auto’s gezien, erin gereden en ze uitgebreid getest. Ik vind ze fantastisch! Net als ik heeft Volvo voor een eigen weg gekozen en het aangedurfd om anders te denken. De vorige campagne die we samen hebben gedaan was goed, maar deze keer is het Made by Zlatan’, zegt Zlatan Ibrahimovi? lachend.

Kracht van anders denken
‘De campagne is een eerbetoon aan onafhankelijk denken, de kracht van ánders denken. Er zijn veel overeenkomsten tussen Ibrahimovi? en Volvo. We waren geen van beiden zo ver gekomen als we hetzelfde zouden hebben gedaan als iedereen’, zegt Anders Gustafsson, Senior Vice President, Europe, Middle East and Africa van de Volvo Car Group. Volvo Car en Zlatan Ibrahimovi? werkten eerder samen in 2014, toen de ietwat mysterieuze voetballer in een gedenkwaardige campagne het Zweedse volkslied reciteerde en jaagde in de afgelegen Zweedse bossen.

2016 nieuws Zlatan Parijs Campagne V90 1240

Hans Zimmer verzorgt muziek in V90-campagne
In de nieuwe campagne wordt muziek gebruikt van componist en Academy Award-winnaar Hans Zimmer, onder meer bekend van zijn muziek in blockbusters als Gladiator, Pirates of the Caribbean, Inception en Interstellar. ‘Ik ben altijd een fan van Zweedse iconen geweest, zoals Zlatan en ABBA. Dit project met Volvo Car en Zlatan heeft me Zweden op de best mogelijke manier laten ervaren. De samenwerking was fantastisch’, aldus Hans Zimmer.

2016 nieuws Zlatan making off Campagne V90 1240

V90: stap voorwaarts met behoud praktische waarden
De nieuwe Volvo V90, die eerder dit jaar is gelanceerd, is wereldwijd zeer positief ontvangen door de media. Het nieuwe model bouwt voort op het onbetwistbare erfgoed van Volvo in het stationwagon-segment, waarin Volvo meer dan zestig jaar geleden begon met de Volvo Duett. De nieuwe V90 zet een duidelijke stap voorwaarts op het gebied van stijl, materialen en afwerking met behoud van de praktische waarden van een echte stationwagon. De Volvo V90 heeft standaard een rijke uitrusting, variërend van Large Animal Detection tot de tweede generatie Pilot Assist: een semi-autonoom rijhulpsysteem.

2016 nieuws Zlatan stadion Campagne V90 1240

Private lease

Hooftman Tweets