XC60 R-design

Tijdens de New York Autoshow 2013 presenteerde Volvo haar nieuwe R-Designmodellen van de Volvo S60, V60 en XC60. Deze bieden een uitstekende mix van een sportieve uitstraling en dynamisch rijgedrag, de verwachting is dan ook, dat zo'n 25% van onze relaties kiezen voor een R-Design.

'De nieuwe R-Design-modellen zijn perfect voor wie zowel prestaties als exclusieve details belangrijk vindt. We hebben de uitstraling van de nieuwe S60, V60 en XC60 R-Design tot in de kleinste details verbeterd', zegt Doug Speck, Senior Vice President Marketing, Sales & Customer Service bij Volvo Car Group.

Uniek nieuw front
Alle drie R-Design-uitvoeringen - inclusief de XC60 - zijn voorzien van een unieke, nieuwe voorzijde met een expressieve, dynamische neus. De frameloze grille - uitgevoerd in de kleur Tech Matte Black - is voorzien van hoogglanzend zwarte strepen, een zijdeglanzend metaalkleurige diagonaal en een verfijnd R-Design-embleem. De led-dagrijverlichting in de uiterste hoeken van het front versterkt de lage, brede uitstraling van de auto.'De voorwielkasten zijn designjuweeltjes die de sportieve uitstraling van de auto versterken. Het uiteinde van de voorbumper sluit nauw aan op het dynamische Ixion-wiel, dat nu beschikbaar is in een nieuwe 19-inchvariant voor de S60/V60 en een 20-inch variant voor de XC60', vertelt Fedde Talsma, Design Director, Exterieur. Aan de achterzijde wordt de unieke diffuser met aerodynamische vinnen geflankeerd door de ronde, hightech R-Design-uitlaten.

Nieuwe generatie R-Design-interieur
De nieuwe sportstoelen zijn standaard in de R-Design-modellen. De bekleding is een mix van zwart nubuck textiel en geperforeerd leder. Het geborduurde R-Design-logo met de blauwe 'R' maakt de sportieve sfeer compleet. Geheel lederen stoelen zijn optioneel. 'Met geweldige ondersteuning van de dijen tot aan de schouders past de nieuwe sportstoel perfect in een auto waarin de bestuurder als een coureur alles onder controle heeft. Daarbij biedt de stoel ook het geweldige comfort waar Volvo om bekend staat', zegt Doug Speck. Met het adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel kan de bestuurder wisselen tussen drie lay-outs met verschillende configuraties en functionaliteiten: Elegance, Eco en Performance. In de R-Design-uitvoeringen heeft de Elegance-lay-out een helderblauwe kleur.

Het designteam heeft veel aandacht besteed aan interieurdetails die het onderscheidende R-Design-aura versterken. 'Door de inlays te combineren met een geperforeerde look, zwart leder en contrasterende stiksels heeft het designteam een interieur gecreëerd waarin alle details perfect bij elkaar passen, gecompleteerd door de zwarte hemelbekleding. De nieuwe roestvrijstalen instaplijsten met de felblauwe R in het R-Design-embleem is nog zo'n geweldig detail', aldus Doug Speck.

Verlaagd en steviger gedempt onderstel
Het R-Design Sport-onderstel is 15 mm verlaagd ten opzichte van het Dynamic-onderstel in de standaard S60 en V60. Bovendien is het Sport-onderstel 15 procent stijver dan het Dynamic-onderstel, wat resulteert in ongeëvenaard rijplezier met 100 procent controle. 'De rijervaring moet zo direct zijn dat het de dynamiek een boost geeft zonder dat het onderstel te stug aanvoelt. Als het onderstel te straf is afgesteld, kan zelfs glad asfalt hobbelig aanvoelen. We gaan voor een sportief maar comfortabel gevoel', zegt Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Car Group.

Snellere dempers
Aan de achterzijde zijn de S60 en V60 R-Design voorzien van schokdempers met een enkele buis, waarbij compressie en terugloop via dezelfde klep verlopen. Hierdoor verplaatst de vloeistof zich sneller, waardoor de demper sneller reageert. Straffere lagers voorkomen trillingen en zorgen voor meer controle. De lagers waarmee de dempers achter aan de carrosserie zijn bevestigd, zijn 20 procent stijver dan die van het Dynamic-chassis. De lagering van de voorste draagarm is vier keer zo stijf om schudden en trillen van de wielen tegen te gaan. Een verbinding tussen de toppen van de veerpoten maakt de carrosseriestructuur extra stijf. Het onderstel van de XC60 R-Design is ook stijver en dynamischer dan dat van de standaarduitvoering, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. De schokdempers en stabilisatorstangen zijn aangepast en steviger en beter uitgebalanceerd afgesteld. Het resultaat is een nog betere controle en een nog sportiever rijgedrag.

Corner Traction Control
Net als in de standaarduitvoeringen zorgen diverse elektronische systemen dat het onderstel van de R-Design-modellen een nog dynamischer rijgedrag biedt. Corner Traction Control helpt onderstuur te voorkomen door de binnenste wielen af te remmen en meer koppel naar de buitenste wielen te sturen tijdens het uitaccelereren van een bocht. Het is nu ook standaard op de XC60. Het DSTC-systeem (Dynamic Stability and Traction Control) heeft meerdere functies die het rijgedrag en de veiligheid verbeteren, zoals:

Advanced Stability Control maakt gebruik van een rolhoeksensor die doorslippen al in een vroegtijdig stadium opmerkt. Hierdoor kan de stabiliteitscontrole eerder en met grotere precisie ingrijpen. 
Engine Drag Control voorkomt dat de wielen blokkeren tijdens het afremmen op de motor op een glad wegdek.
Het DSTC-systeem heeft ook een speciale sportinstelling waarmee de bestuurder de anti-spinfunctie kan reduceren.

Private lease

Hooftman Tweets