Volvo Veiligheid Crash Test

Dat Volvo vooroploopt in de ontwikkeling van veilige auto's is door het gerenommeerde Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) andermaal bewezen. Van de 11 geteste auto's is de Volvo S60 één van slechts twee auto's die in 2012 de hoogste score in de crashtests van het onafhankelijke Amerikaanse veiligheidsinstituut hebben behaald.

In de botsproef van het IIHS wordt de hoek van de auto aan bestuurderskant met een snelheid van 64 km/uur tegen een vast obstakel gereden. De test is ontwikkeld om te simuleren wat er gebeurt als de auto schuin aan de voorzijde in aanraking komt met een ander voertuig, een boom of een object als een lantaarnpaal. 

'Het mag dan een relatief klein deel van de auto lijken, de crash is wel degelijk heel zwaar. We zijn dan ook zeer tevreden met de testresultaten van de Volvo S60. Ons doel is auto's te ontwikkelen die helpen de inzittenden te beschermen in de meeste ongevallen in de dagelijkse praktijk. De nieuwste crashtest van het Insurance Institute for Highway Safety is het bewijs dat deze strategie zijn vruchten afwerpt, ook wanneer het maar een klein deel van de auto betreft', zegt Thomas Broberg, Senior Safety Advisor bij Volvo Car Corporation.

In het Engelstalige testrapport, inclusief filmverslag, kunt u lezen hoe de Volvo S60 en concurrenten als de Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes-Benz C-klasse en de Lexus IS de test doorstaan hebben.

Veiligheidsonderscheiding
Als het op de veiligheid van auto's en inzittenden aankomt, zijn de topprestaties van Volvo al vaker door onafhankelijke instanties onomstotelijk bewezen. In 2011 werden niet minder dan vijf Volvo-modellen - de C30, de S60, de S80, de XC60 en de XC90 - onderscheiden met de zogeheten Top Safety Pick, een hoog aangeschreven veiligheidsonderscheiding van het IIHS. Geen ander premium automerk wist dit te evenaren. Verder is de Volvo XC60 de enige crossover die zowel met een Top Safety Pick als met de hoogste overallscore van vijf sterren door de Amerikaanse NCAP is onderscheiden.

Private lease

Hooftman Tweets