V40 R-design

De Volvo V40 R-Design; perfect voor degene die een opvallende auto met een stijlvolle, dynamische look wensen. De V40 R-Design is gebaseerd op de V40 Kinetic en is met alle motoren verkrijgbaar.

Het opvallende exterieur is speciaal ontwikkeld voor kopers die graag een eigen stempel op hun auto willen drukken. Het unieke front van de R-Design heeft een hoogglans grille, omlijst door een Silk Metal-frame. De sportieve uitstraling wordt versterkt door de diffuser in de kleur Ironstone, de Silk Metal-details en de twee uitlaatpijpen. De Diamond Cut-wielen maken de stijlvolle, dynamische look af. 

'De Volvo V40 R-Design is ontwikkeld voor prestatiegerichte bestuurders die houden van een beetje extra pit in hun leven. Zowel aan het expressieve design als aan het scherpe, wendbare rijgedrag hebben we alle aandacht geschonken', zegt Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy & Vehicle Line Management bij Volvo Car Corporation. Bekijk hier de exclusieve introductiefilm!

De R-Design kent een bijzonder attractieve meerprijs ten opzichte van de Kinetic variant. Uiteraard zijn de reguliere opties en interessante Volvo Lines, zoals Business Pack Connect en de Scandinavian Line, ook beschikbaar voor de V40 R-Design. Alle R-Design-features zijn op alle motoren beschikbaar. Net zoals bij de andere R-Design varianten is ook de V40 R-Design voorzien van het R-Design-logo in de grille en raamomlijsting in een Silk Metal finish. De standaard elektrisch inklapbare buitenspiegels met LED-richtingaanwijzers zijn voorzien van spiegelkappen in Silk Metal finish. Aan de achterzijde heeft de nieuwe V40 R-Design een unieke Iron Stone diffusor. Bovendien zijn alle motoruitvoeringen uitgerust met links en rechts zichtbare uitlaateindstukken met een diameter van 90 mm. De nieuwe V40 R-Design wordt aangeboden in verschillende exterieurkleuren, inclusief het nieuwe Inscription solid Rebel Blue, welke exclusief op de R-Design wordt aangeboden. 

Nieuwe R-Design interieur met blauw interactief dashboard
Het interactieve dashboard van de nieuwe Volvo V40 heeft al veel positieve aandacht gehad van media en klanten. Ook voor de V40 R-Design is het mogelijk te switchen tussen drie lay-outs met verschillende functionaliteiten: Elegance, Eco en Performance. In de R-Design-uitvoering hebben alle lay-outs echter dezelfde heldere blauwe kleur. 'De nieuwe R-Design-stoelen en -details in het interieur benadrukken het Scandinavische design van de nieuwe Volvo V40. De R-Design is er voor klanten die houden van een actieve rijstijl en een persoonlijk, expressief design. We hebben dan ook veel met klanten gesproken om ervoor te zorgen dat elk detail bijdraagt aan die individualistische, verfijnde expressie waarnaar zij op zoek zijn', vertelt Lex Kerssemakers.

De stoelbekleding is van zwart Nubuck-textiel en geperforeerd leder, afgewerkt met een blauw R-Design-logo. Geheel met leder beklede stoelen zijn tegen een meerprijs van € 900 verkrijgbaar als optie. Het comfortabele, op de bestuurder afgestemde interieur omvat ook een speciaal ontworpen stuurwiel, versnellingspook, handrem en sportpedalen. De unieke R-Design-uitstraling wordt versterkt door de combinatie van nieuwe aluminium inlays met een geperforeerde look, zwart leder, bijpassende stiksels en subtiele zwarte randen.

Sportief rijden met breed motorenaanbod
De R-Design is leverbaar met alle motoren die ook beschikbaar zijn voor de nieuwe Volvo V40; van de D2-dieselmotor tot de krachtige T5-benzineturbomotor met 187 kW (254 pk). 'Het bieden van de snelle rijervaring die R-Design-kopers wensen, draait niet alleen om snelheid en acceleratie. Scherpte en precisie zijn minstens zo belangrijk. Zowel het standaard Dynamic-onderstel als het optionele Sport-onderstel is ontwikkeld voor een intense rijervaring. Of je nu een voorkeur hebt voor brandstofefficiency, of juist voor een snelle acceleratie', zegt Lex Kerssemakers. 

Lager en steviger Sport-onderstel
Het Sport-onderstel is ontwikkeld in samenwerking met de Zweedse racecoureur Robert Dahlgren uit het Volvo Polestar Black R-team. Dit optionele onderstel is 10 millimeter verlaagd ten opzichte van het Dynamic-onderstel. De veren en schokdempers zijn straffer afgesteld, wat resulteert in ongeëvenaard rijplezier met 100 procent controle. De McPherson-veerpoten voor hebben zuigerstangen van 25 millimeter. Dankzij deze stijfheid wordt belasting beter geabsorbeerd. De dempers achter (monotubes) van de V40 zorgen voor een nog betere wegligging. De gewijzigde stabilisatorstang ten slotte, draagt ook bij aan het sportieve rijgedrag. Het standaard Dynamic-onderstel is stijf en heeft een laag zwaartepunt, wat bijdraagt aan de wendbaarheid en het reactievermogen van de Volvo V40. Het resultaat is nog meer rijplezier, zonder in te leveren op comfort. 'De V40 R-Design is wendbaar, soepel en plezierig om te rijden. Beide onderstellen geven de enthousiaste bestuurder een gevoel van totale controle. Ze bieden zowel de respons die een slingerend landweggetje zo leuk maakt, als de subtiele scherpte die nodig is om door het drukke stadsverkeer te manoeuvreren', aldus Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Car Corporation.

Ook aantrekkelijk voor jonge kopers
De nieuwe Volvo V40 R-Design is verkrijgbaar op alle markten waar de Volvo V40 wordt verkocht. Volvo Car Corporation verwacht dat zo'n 10 procent van alle V40-kopers zal kiezen voor de R-Design-uitvoering. 'Voorgaande R-Design-modellen hebben een belangrijke rol gespeeld in de verkoop en in het bereiken van een jongere doelgroep. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe V40 R-Design deze ontwikkeling een nieuwe boost zal geven', besluit Lex Kerssemakers.

Private lease

Hooftman Tweets